neděle 28. července 2013

Varyš: 121 (D´Epog)

Aby bylo ještě jasnější, co vlastně je KioSK za festival, kousek 121 od D´Epog, který tady tak vychvaloval kolega Mikulka, zde nebyl prezentován na jakési boční scéně, ale jako jeden z hlavních bodů programu v nabitém velkém sále; z představení je pak vzato i motto letošního ročníku "No dramaturgy, no responsibility", kolem něhož se točily festivalové diskuse a semináře.

Zájem a očekávání pak kromě zmíněných pochvalných slov vybičoval i výrazný zjev a razantní projev (nikoli údajné) režisérky, která se pohybovala na festivalu.

Bylo to celkem tak, jak se dalo čekat, osvěžující zábava, pohrávající si s různými klišé, s emigrující režisérkou poté, co je poplivána a jinak zneuctěna, s požadavky posléze těhotné (tím zneškodněné) divačky, s kecy okolo projektů a grantů, s inovativními titulky (ty byly upřímně řečeno nejlepší), a samozřejmě muzikálovými prvky. Jen to holt tentokrát bylo za "650 eur i s cesťákem".  Závěr do ztracena nemohl vyjít, neb součástí měla být jevištní diskuse s diváky, přechod k ní však byl moderátory debaty pojat s gustem divadelně a improvizačně se zapojila i navrátivší se režisérka.

Arogance umělců tváří v tvář vesměs bezradným otázkám z publika byla ale stejně vydatnou tečkou, jako ta původní. 121 je samozřejmě hodně interní tvar, který se hodí jen pro publikum "od divadla", a ani to ho v drtivé většině neocení. Ale v tom je taky ten vtip.

1 komentář :

  1. https://www.facebook.com/notes/divadlo-depog/publikum-festivalu-odv%C3%A1%C5%BEn%C3%A9ho-div%C3%A1ka-chce-bezpe%C4%8Dn%C3%A9-divadlo-kter%C3%A9-neuraz%C3%AD/675313802482576

    OdpovědětVymazat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme