středa 31. prosince 2014

Varyš: Barování speciál

Shodou zvláštních okolností mi bylo navštívit veselý kabaretně-charitativní pořad Barování speciál, který se konal 29. prosince na Nové scéně. Besídka Sandry Novákové, Filipa Rajmonta a jejich přátel se koná už řadu let, obvykle v Malostranské besedě. Přiznám se, že na rozdíl od ostatních mám Novou scénu rád, a to nejen co do špičkové architektury Karla Pragera, ale i atmosféru toho sálu co takovou, a vlastně se tam cítím dobře, i když se dívám na nějaké opravdu příšerné představení, což se mi tam stalo nejednou.

Barování je tak trochu besídka "kdo má čas", což je u v zásadě kamarádské akce pochopitelné, a ještě když je to na dobrou věc, že. Musím říct, že na některé věci asi nebyli připraveni ani hodně vstřícní diváci. Jedním z vrcholů bizarnosti bylo vystoupení černé zpěvačky Juwany Jenkins, která z neznámého důvodu podlehla dojmu, že je něco jako Tina Turner, a vystřihla číslo, které by působilo nepatřičně i tokijském karaoke ve tři ráno; obdobný dojem zanechal klus&krajčo-like zpěvák Štěpán Klouček nebo "hvězda české stand-up komedy" Lukáš Vychopeň, který je naživo o dost méně vtipný než na Facebooku. Komické číslo na téma Ládi Hrušky? Jsme na základce?

Vystoupil též "publicista Josef Klíma", který, ač se před časem pohoršoval nad vousatou zpěvačkou Conchitou Wurst, také zazpíval - a měl přitom vousy. Škoda, že nedal k lepšímu třeba nějakou scénu ze svého filmu Nahota na prodej (napž. soulož romského pasáka s výfukem žigulíku).

Jediný skutečně vtipný byl moderátor večera Filip Rajmont, a to nejen díky své historce s ukradenou taškou Petra Motlocha. Kdyby se večer skládal výhradně z jeho moderátorských vstupů, byl by možná o dost zábavnější. A hlavně by to bylo kratší.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme