středa 8. března 2017

Švejda: Hronov hledá kulturního referenta...

Dobrý zpráva pro příznivce amatérského divadla a Jiráskova Hronova zvlášť: Kulturní a informační středisko Hronov (již pod novým vedením) vyhlásilo výběrové řízení na místo kulturního referenta, jehož hlavní náplní práce bude "kompletní organizační zajištění festivalu Jiráskův Hronov."
Řeklo by se - kulturní referent. Jenže jeho úkol bude vpravdě olbřímí: učinit z JH festival pro 21. století. Kdo byl v posledních letech na JH, zajisté by řekl: šlo o festival, kde se "zastavil čas". Což sice, svým zůsobem, mělo něco do sebe (co odpovídá jisté starosvětskosti a dosebeuzavřenosti světa amatérského divadla), co ale naprosto neodpovídalo požadavkům dnešní doby a co pro festival jako takový (konaný v Hronově) mělo, zvolna postupující, likvidační následky.
Ta pozice "referenta" představuje velkou výzvu. Pro - řekl bych - mladého, začínajícího divadelního (ale nejen divadelního) produkčního, který ví, jak to chodí na jiných - rozuměj samozřejmě nejen amatérských - divadelních festivalech a který zároveň dostatečně vnímá specifika JH.
A tak je tu v té dobré zprávě jen jeden "drobný" zádrhel: je klíčová chyba, že jako místo výkonu práce je uvedeno "Kulturní a informační středisko Hronov" a jako další náplň práce (jež je myšlena na plný úvazek) se uvádějí činnosti, týkající se "pouze" místního kulturního chodu.
Proč KIS Hronov nemohlo vyhlásit výběrové řízení jen odděleně na práci, týkající se JH? Vždyť by třeba šla po větší část roku vykonávat i odjinud (z Prahy, Brna, Olomouce...). Takto se tedy, obávám se, okruh potenciálních (a schopných) uchazečů o místo radikálně zužuje.
Jak to říct: to vyhlášení výběrového řízení je spíše z 20. století. 
  

Žádné komentáře :

Okomentovat

Jsme rádi, když diskutujete, ale prosíme, podepisujte se celým jménem.
Anonymní i nedostatečně podepsané příspěvky budou vymazány.
Vulgarity, urážky a off-topic komentáře se zapovídají.
Děkjueme